CsillagSzó – az új hírcentrum

kiemelt híreink

Az iskola-képviselet júniusi levele

“Nekem fogyatkoznom kell, hogy Ő növekedhessen” – mondja János a Szentírásban. A nyári napfordulókor, június 24-én Keresztelő Szent János születését ünnepeljük. Ez az az éjszaka, amikor a teljes kiegyensúlyozottság állapotában vagyunk. Amikor véget ért a Nagy Kilégzés, és még nem kezdődött el a Nagy Belégzés. Mindazt a tudást, tapasztalatot, élményt, amit az elmúlt évkörszakaszban magunkba fogadtunk, a tűz által magunkba olvasztjuk. És mindazt, amit nem emésztettünk meg, amit már nem akarunk cipelni, nem a miénk, beledobjuk a tűzbe, hogy elégessük. Ezen az éjszakán a teljes kiegyensúlyozottság állapotában állhatunk. Innen új tudatossággal folytatjuk az utunkat az évkörön, a következő állomás majd a Mihály-nap lesz.

 

Kedves Szülők, Munkatársak !

Hamarosan végéhez érünk a 2020/21-es tanévnek. Bővelkedett újabb és újabb tapasztalatokban, változékonyságban, különösen a szociális élet, közösségi lét/nem lét területein.

Nem jó látni a biciklitárolóban várakozó szülőket, akik hónapok óta megközelíthetetlen várként élhetik meg az iskola épületét.

Az utolsó 3 hét programjáról küldünk most nektek egy rövid összefoglalót:

A kirándulások az idén a nehezített körülmények miatt rövidebbek, 1-1 naposak lesznek.

A 8.-osok ballagása június 12-én szombaton délelőtt lesz. Pénteken a tanítási időben búcsúznak a kisebb osztályok a diákoktól. A szombati ballagási ünnepségen a 8.-os tanulók szülei, testvérek, tanárok és az osztályt búcsúztató 7.-es tanulók vesznek részt. A részletekről az osztálytanítók tájékoztatják hamarosan az érintett osztályokat.

A következő fontos esemény iskolánk életében a tűzugrás, bizonyítványosztás június 20-án vasárnap délután 17h-kor. Sajnos az iskola épületének a szülők számára még mindig a “bevehetetlen vár” képét kell mutatnia. Az épületben csak a gyerekek és a tanáraik tartózkodhatnak, de az udvaron együtt élhetjük meg a tanév lezárását. A tavalyihoz képest ez nagy öröm. A részletekről szintén az osztálytanítóktól kaptok majd tájékoztatást.

Június 14-18-ig ügyeleti hetet tartunk. Ezt az 5 napot kézműves tevékenységekkel (Palkovics Bea és Cserkó Andi vezetésével) és egy meghívott produkcióval, a Só c. Benedek Elek-mese élőzenés papírszínházi feldolgozásával színesítjük, ami inkább az alsóbb osztályok tanulóit tudja megszólítani.

A találkozások reményében nyitottan és várakozással,

az Iskola-képviselet

*

Két programot ajánlunk Nektek, az egyik egy antropozófus helyzetelemző rendezvény, a másik egy Extra Lesson-tanár, Urbányi Ágnes kezdeményezése.

aktuális hírek

A Kuratórium köszönőlevele

Kedves Szülők! Szeretnénk tájékoztatni benneteket a szülői alapítványi hozzájárulások, vállalások alakulásáról. Nagyon köszönjük a családoknak,...
Read More

Tetőfelújítás

Keressünk együtt támogatókat a tetőfelújításhoz! Az iskola épületének tetőszerkezete teljesen elavult, a tető rendszeresen beázik,...
Read More

KORÁBBI HÍREINK

Bemutatkozik a CsillagSzó

CsillagSzónak kereszteltük az iskola (és a tágabb közösség) belső kommunikációját rendszerező lelkes csapatot.

Régóta érlelődött már a szándék, amit végül 2020. elején tettekre váltottunk. Szeretnénk egy jól működő keretbe foglalni az iskolai belső (majd később a külső) kommunikáció összes szegmensét. Terveink szerint folyamatosan megújul majd:

  • a levelek kiküldése, hírlevelek indítása
  • a honlap szerkezete és kinézete,
  • a facebook csoportok rendszere,
  • a folyosói faliújságok rendezése.

Lépj velünk kapcsolatba!

Ha a közösségen belüli hírforrás vagy, Vaszilev Kati várja a jelentkezésed: hirfutar@waldorf-csillagosveny.hu   Ő gyűjti össze az összes belső szervezet üzeneteit, hogy mindegyik időben eljuthasson a megfelelő címzetthez a megfelelő csatornán keresztül.

Ha kérdésed, javaslatod, reklamációd volna, írj közvetlenül nekünk:  csillagszo@waldorf-csillagosveny.hu

Köszönjük, ha figyelemmel kíséred a munkánkat!

Czech Linda – czech.linda@gmail.com   és  Vajda Tamás – tamas.vajda@kawak.hu

 

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow