Jelentkezés iskolánkba

Jelentkezés és felvételi folyamat a Csillagösvény Waldorf Iskolában

Az alábbiakban az első osztályba való jelentkezésről, és a magasabb osztályfokokra való átjelentkezésről kaphatnak tájékoztatást.

Örömmel várjuk azoknak a családoknak a jelentkezését, amelyek a Waldorf-pedagógia elvei iránt elköteleződve nevelik gyermekeiket, és eszerint keresnek nekik iskolát akár első, akár felsőbb osztályfokokon.
Örömmel fogadjuk azokat is, akikben felébredt a szándék, hogy ezen az úton kísérjék gyermekük fejlődését, ami eleinte talán sok nehéznek tűnő változtatást kívánhat a család életében, de eredményeiben sokszorosan meghozza majd gyümölcsét.
A gyermek felvételénél kizárólag pedagógiai szempontok döntenek, közülük is elsődleges a család elköteleződése, minden más nehézség áthidalható. Alapelvünk, hogy szociális nehézség nem lehet akadálya annak, hogy idejárjon, aki sorsa szerint idetartozik.

Jelentkezés az első osztályba

Az iskolánkban bevett gyakorlat, hogy minden naptári év elején tájékoztató előadásokat tartunk, ahol bemutatjuk az iskolát és az iskolában folyó pedagógiai munkát. Ezeknek a találkozóknak KÓSTOLÓ a neve. Az előadások után lehetőség van kötetlen beszélgetésre is. 

Az idei évben hat éves kortól tanköteles az összes gyermek. Ez alól csak indokolt esetben lehet felmentést kapni. A waldorf pedagógia alapja az életkori sajátosságoknak megfelelő nevelés és oktatás. Az iskolaérettség általában a hetedik év folyamán érkezik el. Az államilag meghatározott hat éves korban a legtöbb gyermek még nem áll készen az iskolába lépésre. Így arra kérjük a szülőket, hogy akiknek gyermekei éppen hogy hat évesek lesznek az iskolakezdés időpontjában, kérjék gyermekeik még egy évig tartó óvodában maradását.

Kóstolók

Ebben az évben iskolánk három alkalommal tart tájékoztató estet az érdeklődő családok számára. A Kóstolók időpontjai ebben a tanévben az alábbiak:

1. alkalom: 2023. november 15. szerda, 17:30
2. alkalom: 2024. január 19. péntek, 17:30
3. alkalom: 2024. február 3. szombat, 9:00

A Kóstolók mellé érdemes elolvasni a Waldorf-pedagógiáról szóló leírásunkat is.

A jelentkezés módja

A 2024/2025-es tanévre a jelentkezés a Kóstoló után lesz lehetséges, a jelentkezési lapok leadási határideje 2024. február 9.  

A jelentkezéseket személyesen a titkárságon fogadjuk, de elküldhetik postán az iskola címére, illetve a jelentkezescswi@waldorf-csillagosveny.hu e-mail címre is!

A jelentkezési űrlap elérhető a Kóstoló alkalmával, illetve a lap alján található linken.

A felvételi folyamat

A jelentkezési lapok beérkezése után a gyermekek szüleit ismerkedésre várjuk. Mivel az iskolába családokat veszünk fel, ezért a szülők az osztálytanítóval, és a felvételiztető csoport egyik tagjával egy személyes beszélgetésen is részt fognak venni. Ezután kerül majd sor a gyerekek csoportos felvételi játékára.

A pontos időpontokról és a találkozók helyszínéről e-mailben értesítjük a családokat.

A leendő osztályt egy tanárokból álló csoport fogja összeállítani, ahol a döntő szó az osztálytanítóé. A felvételről vagy elutasításról a családokat írásban értesítjük.

A jelentkezési lap ITT letölthető.

További felmerülő kérdésekre ITT találnak választ.

Átjelentkezés

Kedves Szülő!

A Kóstolókra (ld. feljebb) szeretettel várjuk az átjelentkezésen gondolkodó gyermekek szüleit is, hogy jobban megismerhessék iskolánkat.

Jelenleg bizonyos osztályok telítettsége miatt nincs minden évfolyamon tanulófelvétel.
Ha szeretne átjelentkezni, illetve szeretné, hogy gyermeke várólistára kerüljön, kérjük töltse ki az alábbi linken található adatlapot:

Adatok várólistára kerüléshez

Így amennyiben hely szabadulna fel a következő időszakban (ez hónapokat is jelenthet), a várólistán szereplőket értesíteni tudjuk e-mailen, hogy elindíthassuk a felvételi folyamatot, melynek első lépéseként elküldjük a kitöltendő Átjelentkezési lapot. 

Addig szíves türelmét kérjük:

a Csillagösvény Waldorf Iskola Tanári Kollégiuma

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.