Iskolánkról

Waldorf iskolaként epochális rendszerben folyik az oktatás a Csillagösvény Iskolában. Lehetőség szerint egy tanár, az osztálytanító kíséri végig az osztályt 1-8. évfolyamig, ő tartja az úgynevezett főoktatásokat, melyek minden nap reggel 8.15-10.15 között vannak, epochákban – azaz 3-4 hétig minden reggel ugyanazt a „főtárgyat”, azaz közismereti tárgyat tanítja (matematika, formarajz, olvasás, írás, nyelvtan, irodalom, történelem, földrajz, fizika, kémia, csillagászat, ásványtan, földművelés, mesterségek, stb).

A nap további részében a szakórák következnek, melyeket a szaktanárok tartanak: mozgás-testnevelés-Bothmer gimnasztika, euritmia, festés, rajz, ének-zene, nyelvi órák, fafaragás, kézimunka, kertművelés, matematika és nyelvtan gyakorlók.

Délután főleg zenei, művészeti (kórus, zenekar, hangszerek, rajz, szövés) és mozgásos (euritmia, floorball, játékos testnevelés, vívás, tájfutás) valamint nyelvi szakkörök vannak. Speciális tantárgyaink a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodnak, elsődleges céljuk a kiegyensúlyozott fejlődés biztosítása: nem csak intellektuális, hanem érzelmi és akarati nevelés is – ezért is szokták a Waldorf-iskolákat a szív, a kéz és a fej iskolájának nevezni.

Osztályzás iskolánkban nincsen, év végén sem adunk érdemjegyes értékelést. Minden év végén szöveges bizonyítványt kapnak a gyerekek, valamint bizonyítványverset, mely az egyik legfontosabb része a bizonyítványnak.

felvétel és jelentkezés

Részletek az iskolánkba való jelentkezésről és átjelentkezéről

A Csillagösvény Waldorf Általános Iskola 1991-ben – a magyarországi Waldorf iskolák közül az elsők között – tanári kezdeményezésre, Budaörsön alakult meg. Működését egy hagyományos iskolával közös épületben kezdte, melyet – növekedésének köszönhetően – több különböző bérelt épület követett, kalandos úton jutott el mai helyére. 

Waldorf iskolaként epochális rendszerben folyik az oktatás a Csillagösvény Iskolában. Lehetőség szerint egy tanár, az osztálytanító kíséri végig az osztályt 1-8. évfolyamig, ő tartja az úgynevezett főoktatásokat, melyek minden nap reggel 8.15-10.15 között vannak, epochákban – azaz 3-4 hétig minden reggel ugyanazt a „főtárgyat”, azaz közismereti tárgyat tanítja…

Iskolánk fenntartója a közhasznú Rubicon Waldorfpedagógiai Alapítvány. Az alapítvány alapvető feladata az általános iskola működéséhez az anyagi fedezet megteremtése, valamint a színvonalas oktatás érdekében az oktatás feltételeinek magas szintű biztosítása.

titkársági információk

Ügyintézések, közérdekű dokumetumok

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.