Home > csillagszó > Az élet ízei workshop

Az élet ízei workshop

„A puszta kenyér nem tud megtartani minket,

De ami gyógyulást ad, Az Isten örök szava,

A Szellem és az Élet.”

/Angelus Silesius/

Érzékek ápolása felnőtteknek

2021. június 26. Szentendre

„Mindenben, ami az emberre jellemző, kifejeződik valami.” Így van ez a táplálkozással is. Egész lelki felépítésünk a táplálkozáshoz kötődik. Hiszen az Étel, amit megeszünk, részünkké válik. Ízérzékelésünk az, aminek segítségével megbizonyosodunk, hogy az adott étel való-e nekünk.

Az ízlelés és a táplálkozás persze nem az atomok és anyagok puszta bevitelét jelenti. A testünket építő minőség a „gyümölcsözővé válás” folyamatában rejlik. Ehhez a folyamathoz pedig mindig szükség van valami pluszra, amit meg kell tennünk, hogy emésztésünk megfelelő legyen, és hogy megtapasztaljuk, a körülöttünk levő világ emészthető. A konyhában szükség van az előkészületekre, az asztalnál a szertartásokra, egy csendes, figyelmes párbeszédre testünk és a táplálék között.

Vajon adunk-e elég esélyt, hogy mindez ki tudjon bontakozni? Adunk-e esélyt, hogy a Étel Életünk oszlopává váljon?

Egynapos workshopunkban arra hívunk Titeket, hogy ízérzékelésünket ápoljuk.

A délelőtt folyamán előkészítjük a terepet étkezésünk számára egy erdőfürdővel. Megnyitjuk érzékelésünket, lelassulunk, majd megmártózva a természet esszenciájában, felvesszük annak ritmusát.  Délután megkóstoljuk Ételünk és egyben Életünk ízeit!

Együtt, egy térben és mégis személyesen, élve az egyéni megtapasztalás lehetőségével belépünk egy mélyebb ízérzékelési valóságba. Ez a valóság mindenkinél egyedi módon alakul aszerint, hogy főzési tradíciójában milyen íz és szagélményeket szerzett. Ezek az élmények az érzékenységen és a harmóniateremtés belső folyamatain keresztül támogatják főzési szokásainkat. Mivel mindez a karakteren és a temperamentumokon keresztül mutatkozik meg, teljesen egyedi lesz az, amit „kifőzünk” és „kisütünk” magunkból.

Ha szeretnél részt venni ebben az ízletes alkotó folyamatban, írj, vagy hívj bátran!

Házigazdák: Urbányi Ágnes és Monáth Virág

Időpont: 2021. június 26. 9-17 óráig.

Helyszín: Szentendre

Részvételi díj: 18000 Ft/fő, ami tartalmazza az erdőfürdőt, az ebédet és főzés alapanyagait.

Jelentkezés: uagi.art@gmail.com

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow