Home > iskola > Felvétel és jelentkezés

Felvétel és jelentkezés

Jelentkezés és felvételi folyamat

a Csillagösvény Waldorf Iskolában

2022/2023

Az iskolánkban bevett gyakorlat, hogy minden naptári év elején tájékoztató előadásokat tartunk, ahol bemutatjuk az iskolát és az iskolában folyó pedagógiai munkát. Ezeknek a találkozóknak KÓSTOLÓ a neve. Az előadások után lehetőség van kötetlen beszélgetésre is. Sajnos a koronavírus helyzet miatt egyelőre nem lehet tudni, mikor és hogyan fog megrendezésre kerülni ez az est, ezért itt a honlapon szeretnénk tájékoztatni a legfontosabb dolgokról a szülőket.

Az idei évben hat éves kortól tanköteles az összes gyermek. Ez alól csak indokolt esetben lehet felmentést kapni. A waldorf pedagógia alapja az életkori sajátosságoknak megfelelő nevelés és oktatás. Az iskolaérettség általában a hetedik év folyamán érkezik el. Az államilag meghatározott hat éves korban a legtöbb gyermek még nem áll készen az iskolába lépésre. Így arra kérjük a szülőket, hogy akiknek gyermekei éppen hogy hat évesek lesznek az iskolakezdés időpontjában, kérjék gyermekeik még egy évig tartó óvodában maradását.

Kóstolók

Ebben az évben iskolánk két alkalommal tart tájékoztató estet az érdeklődő családok számára.
1. alkalom: november 24. szerda 17 óra
2. alkalom: január 19. szerda 17 óra
Kérjük, hogy aki részt szeretne venni a második Kóstolón, az alábbi linken jelentkezzen:
Kóstoló regisztráció

Azok számára, akik nem tudnak részt venni a Kóstolón, az alábbi linken található információk elolvasását ajánljuk.
Írásbeli kóstoló

 A jelentkezés módja

A 2022/2023-as tanévre a jelentkezés a Kóstoló után lesz lehetséges, az aktuális leadási határidő hamarosan kikerül a weboldalra.
A jelentkezési űrlap elérhető a Kóstoló alkalmával, illetve a lap alján található linken.

 A felvételi folyamat

A jelentkezési lapok beérkezése után a gyermekek szüleit ismerkedésre várjuk. Mivel az iskolába családokat veszünk fel, ezért a szülők az osztálytanítóval, és a felvételiztető csoport egyik tagjával egy személyes beszélgetésen is részt fognak venni. Ezután kerül majd sor a gyerekek csoportos felvételi játékára.

A pontos időpontokról és a találkozók helyszínéről e-mailben értesítjük a családokat.

A leendő osztályt egy tanárokból álló csoport fogja összeállítani, ahol a döntő szó az osztálytanítóé. A felvételről vagy elutasításról a családokat írásban értesítjük.

További felmerülő kérdésekre itt találnak választ.

 

Kedves Szülő!

Jelenleg az osztályok telítettsége miatt nincs azonnali tanulófelvétel.
Ha szeretné, hogy gyermeke várólistára kerüljön, az alábbi linken elérhető adatlapon megadott válaszokkal ezt megteheti:

Adatok várólistára kerüléshez

Így amennyiben hely szabadulna fel a következő időszakban (ez hónapokat is jelenthet), a várólistán szereplőket értesíteni tudjuk e-mailen, hogy elindíthassuk a felvételi folyamatot.

Addig szíves türelmét kérjük:

a Csillagösvény Waldorf Iskola Tanári Kollégiuma

 

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow