Home > csillagszó > Az iskola-képviselet júniusi levele

Az iskola-képviselet júniusi levele

“Nekem fogyatkoznom kell, hogy Ő növekedhessen” – mondja János a Szentírásban. A nyári napfordulókor, június 24-én Keresztelő Szent János születését ünnepeljük. Ez az az éjszaka, amikor a teljes kiegyensúlyozottság állapotában vagyunk. Amikor véget ért a Nagy Kilégzés, és még nem kezdődött el a Nagy Belégzés. Mindazt a tudást, tapasztalatot, élményt, amit az elmúlt évkörszakaszban magunkba fogadtunk, a tűz által magunkba olvasztjuk. És mindazt, amit nem emésztettünk meg, amit már nem akarunk cipelni, nem a miénk, beledobjuk a tűzbe, hogy elégessük. Ezen az éjszakán a teljes kiegyensúlyozottság állapotában állhatunk. Innen új tudatossággal folytatjuk az utunkat az évkörön, a következő állomás majd a Mihály-nap lesz.

 

Kedves Szülők, Munkatársak !

Hamarosan végéhez érünk a 2020/21-es tanévnek. Bővelkedett újabb és újabb tapasztalatokban, változékonyságban, különösen a szociális élet, közösségi lét/nem lét területein.

Nem jó látni a biciklitárolóban várakozó szülőket, akik hónapok óta megközelíthetetlen várként élhetik meg az iskola épületét.

Az utolsó 3 hét programjáról küldünk most nektek egy rövid összefoglalót:

A kirándulások az idén a nehezített körülmények miatt rövidebbek, 1-1 naposak lesznek.

A 8.-osok ballagása június 12-én szombaton délelőtt lesz. Pénteken a tanítási időben búcsúznak a kisebb osztályok a diákoktól. A szombati ballagási ünnepségen a 8.-os tanulók szülei, testvérek, tanárok és az osztályt búcsúztató 7.-es tanulók vesznek részt. A részletekről az osztálytanítók tájékoztatják hamarosan az érintett osztályokat.

A következő fontos esemény iskolánk életében a tűzugrás, bizonyítványosztás június 20-án vasárnap délután 17h-kor. Sajnos az iskola épületének a szülők számára még mindig a “bevehetetlen vár” képét kell mutatnia. Az épületben csak a gyerekek és a tanáraik tartózkodhatnak, de az udvaron együtt élhetjük meg a tanév lezárását. A tavalyihoz képest ez nagy öröm. A részletekről szintén az osztálytanítóktól kaptok majd tájékoztatást.

Június 14-18-ig ügyeleti hetet tartunk. Ezt az 5 napot kézműves tevékenységekkel (Palkovics Bea és Cserkó Andi vezetésével) és egy meghívott produkcióval, a Só c. Benedek Elek-mese élőzenés papírszínházi feldolgozásával színesítjük, ami inkább az alsóbb osztályok tanulóit tudja megszólítani.

A találkozások reményében nyitottan és várakozással,

az Iskola-képviselet

*

Két programot ajánlunk Nektek, az egyik egy antropozófus helyzetelemző rendezvény, a másik egy Extra Lesson-tanár, Urbányi Ágnes kezdeményezése.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow