Home > K hírek > HÍRLEVÉL 7.

HÍRLEVÉL 7.

HÍRLEVÉL

7.

 

„Hasd át magad fantáziaképességgel!

Legyen bátorságod az igazsághoz:

Fokozd lelki felelősségérzetedet!”

Rudolf Steiner

 

Kedves Szülői Közösség!

 

Szürkeség, hideg, szeles idő, lassan növekvő fény – hosszabbodó nappalok, ez a január. A tél legzordabb hónapjára esett nagy iskolai rendezvényünk, a Kóstoló. Az érdeklődés óriási, mindkét alkalommal 100-nál többen voltak kíváncsiak az iskolánkra és a következő tanév elsős osztálytanítójára, aki tapasztalt pedagógusunk, Exner Mónika lesz. A belekóstolást a pedagógiába Szűcs Márton Bothmer-foglalkozása, Pálné Pap Krisztina ritmikus része és File Csilla rögtönzéses drámafoglalkozása tette el nem felejthetővé. Mónika előadását érdeklődéssel és befogadó figyelemmel hallgatták a résztvevők.

Eltelt egy félév, elkészültek a félévi bizonyítványok: a titkárságon, a félévi beszélgetéseken vagy a szülői esteken vehetők át. Olvassátok őket, hiszen a félévi beszélgetések kiegészítéseképpen képet kaphattok az elmúlt félév epocháiról, a szaktárgyak tematikájáról, és arról is, hogyan értékelik a szaktanárok gyermeketek első féléves munkáját. Aki közelebbi felvilágosítást szeretne a leírtakkal kapcsolatban, keresse bizalommal a szaktanárokat, akár időpont-egyeztetésre, személyes beszélgetésre.

 

Szebeni Katalin angoltanárunk február 5-én és 6-án 14:30–17:00-ig tart fogadóórát a 3., 5., 6., 7. és 8. osztályos tanulók szüleinek.  Időpontfoglalás az alábbi linken lehetséges február 5-én reggel 9 óráig:

https://doodle.com/poll/cxb982pzytqg6yrw

Kérjük, hogy ha valaki lefoglal egy időpontot, de végül nem tud eljönni, feltétlenül jelezze időben.

 

A síszünet az idén február 18–22-ig tart. A szünet utáni első tanítási nap február 25. hétfő.

 

A gyermekek farsangja február 15-én, pénteken lesz. A részletekről az osztálytanítóktól kaptok tájékoztatást.

 

Az idei szülői farsang szervezése még nem indult el. A korábbi tapasztalatok alapján a szervezéshez 3 főre lenne szükség. Bognár Kata kérését tolmácsoljuk: aki szívesen részt venne a szervezésben, február 6-ig jelezze Katának. Ha nincs jelentkező, akkor az idén a felnőtt farsang elmarad.

 

Osztályfotók és az elmúlt év két jeles eseményéről készült képek a következő linkeken érhetők el Biró Gabi jóvoltából (köszönet érte!):

2017 https://photos.app.goo.gl/ZD5hbvWfrTH6D11D9

2018 https://photos.app.goo.gl/hCEcc8eC5ghetpD97

Budaörs, Jókai Mór Művelődési Ház, 2018
https://photos.app.goo.gl/tKVYzckMXS38vkp89

Ballagás, 2018
https://photos.app.goo.gl/Zi1AdBs8eR8dHhwF6

 

Jeles eseményekre jelenleg is készülnek többen tágabb közösségünkből, ki a közeli, ki a kicsit távolabbi jövőben. Riki óvónéni kerek szülinapjára indult titkos szervezkedés, a levelet csatolva olvashatjátok itt.

 

A másik tervezett esemény egy jótékonysági est, amelynek részleteit hamarosan közreadjuk majd.

 

Amint már tájékoztattunk Benneteket, havonta egyszer iskolánkban tart fogadóórát dr. Tóth Ildikó iskolaorvosunk. Ez számotokra is nyitva áll. A következő két időpontja február 13. és március 20. Ha felkeresnétek, kérünk, szándékotokat előzetesen jelezzétek a titkárságon.

 

Felmerült bennünk, hogy az iskolaorvosi jelenléthez hasonlóan talán iskolafogászatra is igény lenne. Ennek felmérésére készült a következő Google-táblázat, kérjük, használjátok:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JQP2HYFaOhps1jVoMvSZU0kLkZ_iMZfjYRkVYcuNtN0/edit?usp=sharing

 

Folyamatosan gondolkodunk az iskolai ebéd megújításán. Ehhez kapcsolódik a csatolt kérdőív is, amellyel azt szeretnénk felmérni, felmerültek-e olyan egészségügyi problémák, amelyek összefüggésbe hozhatók az iskolai étkeztetéssel. Kérjük, szánjatok egy kis időt a megnézésére, kitöltésére.

 

Csatolva találjátok ezenkívül iskolatitkáraink levelét, amely a szülői szekrény – határidős – rendbetételére irányul.

 

A tágabb és szűkebb Waldorf-világ két hírét olvashatjátok még levelünkhöz csatolva. Az egyik egy angliai Waldorf-iskola érdekében írt petíció, a másik egy színtanos műhelymunkára szóló meghívó.

 

 

Vidám télvégét kívánunk, tartalmas és pihentető síszünettel:

 

Héjja Zsuzsa és

Tréfás Krisztina

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow