Home > csillagszó > Gondolatok Szülőknek – a Waldorf Pedagógiai Intézet munkatársaitól

Gondolatok Szülőknek – a Waldorf Pedagógiai Intézet munkatársaitól

Tele vagyunk ajánlásokkal. Dőlnek ránk a tanácsok mindenfelől, mit csináljunk és mit ne. Általános ajánlások bárhol fellelhetők, személyre szabottakat pedig ismeretlenül nehéz adni. Ez az írás mégis ez utóbbit célozza meg, arra alapozva, hogy olvasói maguk is átgondolják a leírtakat, és alakítják majd tovább, saját helyzetük ismeretében.

A szakmai ajánlások nagy része „a koronavírus-járvány okozta szorongásokról és pánikhelyzetről” beszél, mint valami rettenetes, alig leküzdhető nehézségről, mint valami borzalomról. Valóban, ha kitekintünk a világba, könnyen tehetetlennek érezhetjük magunkat. Talán éppen ezért lenne aktuális, hogy most ne kifelé, ne tehetetlenségünk színterére nézzünk. Egyébként is: a járvány előtt a világra nézve, ugyan kicsit másképpen, de valójában nem ugyanúgy a tehetetlenségünk színterét láttuk? Mindazt, ami nem tőlünk függött?

Most bezártságot élünk át. Az átélés bennünk történik, és ettől az átéléstôl függ minden, ahogyan eddig is ettől függött minden – legfeljebb nem ennyire látványosan.

 


GONDOLATOK SZÜLŐKNEK

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow