Home > add tovább > Euritmia cipők

Euritmia cipők

Euritmia cipők

Euritmia cipőt gyermekeink változó intenzitással hordanak. Ez azt jelenti, hogy van akinek mindenféleképp új kell (pl. előszeretettel hordja váltócipőnek is 🙂 ) és van akinek olyan állapotban van a régi, hogy simán lehet még 2-3 évig hordani. A környezettudatosság jegyében ezért nem veszünk új euritmia cipőt minden évben.

Idén (2017-18-as tanévben) először sikerül(t) megvalósítani – reméljük ez egy szokás kezdete, hogy az osztályok a termükben egy dobozba gyűjtsék össze év végén a cipőket, így nagyobb esély lesz szeptemberben a cipőket cserélni.

Szeptemberi cipőcsere és rendelés

A csatolt fájlban (Euritmia cipő méret 2017-18-as évben) megtalálhatók a gyerekek méretei – osztályonként (a félkövérrel jelöltek az újak – 2017. októberében) – figyelem! a méretek a welldorfos euritmia cipőkre érvényesek, más fajtánál nem biztos, hogy jó.

Első körben minden osztályból kellene valaki, aki megnézi, hogy jó-e a gyerekek lábára a cipő (sajnos az esetek többségében nem tudják eldönteni). Ezt úgy kell megnézni, hogy meg kell fogni a cipő orrát, ha az ujj teljesen az elején van, akkor nagyobb kell (Melinda néni – euritmia tanár szerint – átlagban a valós mérethez képest 2-3 számmal nagyobb cipő kell). Figyelem!!! Az utcai cipővel nem egyezik meg a számozás!!! Ezenkívül a lábforma sem mindegy, sok esetben a használt cipők oldalt/elől nyomják a lábat, habár elvileg a méret jó…

Miután mindenki felpróbálta a cipőt (érdemes táblázatba felvezetni) a szülőket kell megkérni, hogy írják be magukat, hogy jó-e a használt vagy inkább újat kérnek (ezt lehetőleg 1 ember végezze 1 osztályban).

A tavalyi táblázat alapján a még használható, jó állapotban lévő cipőket lehetne egymás között csere-berélni (sok esetben a legtöbbet saját osztályon belül).

Figyelem!!! A felsősöknek fekete, az alsósoknak fehér a cipőjük (így a csere külön alsósok ill. felsősök között lehetne).

 

Az árak: Használt cipőket 1.000 Ft-ért, újat 2.000 Ft-ért lehet venni.

A rendelést 1 Valakinek kell felvállalnia, az iskola (Edina) utalhatja csak az összeget, viszont a korábbi évek tapasztalatai alapján a gyűjtést nem vállalják.

Ez tavaly úgy valósult meg, hogy osztályonként összegyűjtötték a pénzt és a Valaki továbbadta Edinának.

Miután a cipők megérkeztek újra fel kell próbálni a gyerekek lábára (tavaly mire megérkezett, többeknek nem volt jó a lábára). Érdemes alkoholos filccel a talpra írni a nevet, hogy ne keveredjenek el a cipők).

Tavaly a rendelést Oláh Gyöngyi intézte, ha segítségre van szükség keressétek (30/397-3070 vagy gyongyi@gyongyi.eu).

Az euritmia cipőket a Welldorf Szövetkezeten keresztül szoktuk rendelni (szovetkezet@welldorf.hu). Elsőként a próbaszettet érdemes elkérni (küldenek egy doboz cipőt 28-47 közötti méretekben).

A cipőket jó lenne minden gyermek lábára felpróbálni – a tapasztalat alapján a legjobb az lenne, ha az osztálytanítókkal lehetne egyeztetni, hogy szánjanak rá időt az óra elején, mert szünetben/suli végén nagyon nehéz összeszedni őket.

A Welldorftól kicsit nehézkes a rendelés, azonban körbenézve a piacon ez tűnt még a legkönnyebb útnak (Decathlonban pl. rosszabb minőségű és drágább, ill. teljesen műanyag cipők voltak – ill. ekkora mennyiségben – 140 pár cipőt nem is tartanak).

Néhány szó a Welldorfról

(www.welldorf.hu)

A WELLDORF SZÖVETKEZET:

A Welldorf Szövetkezet a Waldorf intézmények tulajdonában álló vállalkozás, melynek feladata, hogy a Waldorf iskolák és óvodák által használt taneszközök lehető legkedvezőbb beszerzési forrását felkutassa, és a termékeket az igények alapján részükre beszerezze.

A feltüntetett kedvezményes vételárak kizárólag Waldorf intézmények részére érvényesek! Magánszemélyeknek nem szállítanak ki!

A RENDELÉS MENETE:

A rendeléseket értékhatártól függetlenül adhatjátok le a honlapon keresztül. A rendeléseket folyamatosan várjuk, havonta egy alkalommal összesítjük, majd beszerezzük a termékeket.

Rendelési határidő: minden hónap 15-e
Fizetési határidő (előreutalás): minden hónap 16-a
A rendeléseket minden hónap 17-én dolgozzuk fel, a szállítási határidő ezt követően kb. 2-4 hét.

Tevékenységüket társadalmi munkában, ellenszolgáltatás nélkül végzik, ezért az esetlegesen felmerülő kérdéseket kizárólag emailben várják, melyekre lehetőségünk szerint igyekeznek mielőbb reagálni.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow