Home > csillagszó > Biodinamikus kosárközösség

Biodinamikus kosárközösség

Biopiac Budaörsön

Bevásárlóközösség alakul Budaörsön, kettős céllal:

  •  egészséges bio- és biodinamikus élelmiszerek termelőinek és fogyasztóinak összekapcsolása egy gyűjtőponton;
  • a közösség megkezdte egy webshop kiépítését, melyen keresztül minden héten egyre bővülő termékválasztékból lehet rendelni, és pénteki napon a gyűjtőponton átvenni.

A bevásárlóközösség a termelők és fogyasztók társulása révén kölcsönös előnyöket biztosít a csatlakozók számára: egészséges élelmiszert (gyümölcs, zöldség, tejtermék, hústermék, pékáru, egyéb cikkek – nemcsak élelmiszer), és ezzel lehetőséget nyújt arra, hogy kikerüljön a közösség a válság miatt mesterségesen felhajtott árak hatása alól és elérhető, helyes árakat alakítson ki.

Kapcsolat:

A szerveződő közösség elérhető „Az új kosárközösség” néven, a  https://www.facebook.com/groups/767775997091129/requests/ oldalon keresztül, valamint a Biodinamikuskosar@gmail.com címen.

Helyszín: 2040 Budaörs, Baross utca 70.  A háztól nem messze található a 288 és 289-es ingyenes kék busz megállója. 288 Kamaraerdő Iglói köz – Budaörs ltp 289 B.örs Ötvös utca – Budaörsi ltp

Keresünk érdeklődő termelőket, fogyasztókat, önkéntes segítőket. Aki jelentkeznek és regisztrálnak, a június 14-ével kezdődő héten már elküldhetik rendeléseiket, és az első piacnapon, június 19-én délután 14.00-18.00 közt átvehetik rendelésüket illetve találkozhatnak egymással.

Az aktuális információkat a Facebook oldalon találják. Indulás előtt ott tájékozódjanak.

Ha szeretnének, már most tudnak segíteni. Az induláshoz szükségünk lenne: 

  • összecsukható kerti pavilonra (nap- és esővédelem), 3-4 db-ra.
  • mérlegekre, ládákra az áruk szétosztásához és tárolásához,
  • 3 készlet sörpadra és sörasztalokra,
  • 1-2 jól működő hűtőre és hűtőhőmérőre.

Köszönjük előre is a segítséget! Ha bárki ezek közül valamit fel tud ajánlani, a biodinamikuskosar@gmail.com címre várjuk a leveleket. 

A biodinamikus élelmiszerekről

A kosárközösség középpontjába a biodinamikus eljárással előállított élelmiszereket állítjuk. Miért? Egyfelől ezek képviselik a biotermékek csúcsát, a kínálatban – bizonyos speciális, a termesztést és a feldolgozást is magába foglaló kritériumaik alapján – a legmagasabb értéket képviselik. Az irányzatot Rudolf Steiner tanácsai alapján indították egy évszázada. Az akkori gazdák – akik az akkor elindult, műtrágyákkal történő tápanyag-utánpótlást gazdaságaikban – kiegészítésként – már alkalmazták, de még nem volt jellemző a szintetikus növényvédelem, az iparosított tömegtermelés, sem GMO, ennek ellenére – azt tapasztalták, hogy az élelmiszerek beltartalmi mutatóiban csökkenés történik, az élő természetben egyfajta hanyatlás érzékelhető. Mára elterjedten ismert, hogy az iparszerű mezőgazdálkodás az egyik fő oka annak, hogy a természet haldoklik. A biodinamikus gazdálkodás az egyetlen módszer, mely elsősorban az általa alkalmazott gyógyító preparátumok révén ezt a haldoklási folyamatot képes megfordítani. A gondoskodásért cserébe az így termelt élelmiszerekbe áramlott erők segítenek az emberi gondolkodási képesség alapját megteremteni, megőrizni. Ez ellensúlyt képez a technikai világ térnyerésével és az élő szervezetekben való kártételeivel szemben. A biodinamikus élelmiszerek jelentőségének megismerése, szélesebb réteggel történő megismertetése az egyik legsürgetőbb felszólítás, amit a jelenlegi válság felszínre hozott.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow