Home > csillagszó > Az elektronikai hulladékgyűjtés eredménye

Az elektronikai hulladékgyűjtés eredménye

Kedves Szülőtársak!

Megkaptuk a végleges összesítést az elektronikai hulladékgyűjtésről, hozzáadva az utólag háztartásoktól elszállított hulladékot is.

PC: 11 db
Laptop: 9 db
Mobil: 42 db
Perifériák: 21 db
Elemek: 45 kg
Aksi: 172 kg
Háztartási stb gépek: 17940 ft
Kábelek, alkatrészek: 13200 ft
Összesen: 100.715 Forint

Elemből és aksiból, aminek az összetevői (kadmium, nikkel, mangán, lítium, ólom…) már grammban mérve is mérgező dózist jelenthetnek, 217 kg jött össze és került szakszerű ártalmatlanításba és újrafelhasználásba. Emellett minden egyes leadott gépből minden felhasználhatót (rézdrótok, fémhulladék, stb…) külön kiválogattak és újrafelhasználásra továbbítottak, ezzel is csökkentve a hulladék és az új termékek gyártásának környezeti terhelését, ami a pénzen kívül a másik nagyon fontos hozadéka a gyűjtésünknek.

Szeretnénk ezentúl is rendszeresen megszervezni az elektronikai hulladékgyűjtést, tehát akinek módjában áll, legyen szíves és gyűjtse a felhalmozódott kidobandó elektronikai cikkeket! Ha valakinek úgy adódik, hogy év közben halaszthatatlan kidobandó nagygépe akad (kivéve képcsöves tévé, monitor), és felajánlaná az iskola javára, akkor írjon a zsofia.apati@gmail.com címre, távolságtól és súlytól függően megpróbáljuk megszervezni az elszállítást, amennyiben “megéri”.

Köszönjük szépen a lelkes gyűjtést és segítséget!
a Szülői Kör

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow