Home > csillagszó > A Kuratórium levele az idei költségvetésről

A Kuratórium levele az idei költségvetésről

Kedves Fenntartótársak!

 

A Rubicon Waldorfpedagógiai Alapítvány 2021.március 11-én elfogadta idei költségvetését.

Az alábbiakban néhány fő költségsor bemutatásával összegezzük, hogy befizetéseitek mire kerülnek felhasználásra.

Megmutatjuk, hogy az előző években hogyan alakultak ugyanezen számok. A tavalyi év pénzügyileg is meglehetősen rapszodikus volt, nem minden esetben alkalmas összehasonlításra.

Aki ennél részletesebb bemutatást kér, jelezze a kuratorium@waldorf-csillagosveny.hu címre.

Fontos, hogy az ez évi költségvetést nagyobb gyermeklétszámmal terveztük (246 fő), mint az előzőt. Ennek elsősorban a bevételi oldalon van jelentősége.

 

Bevételek:

Az alapítvány bevételei alapvetően két fő forrásból származnak.

Állami támogatás: 128 millió forint, 2020-ban 114 millió forintot kaptunk.

Szülői befizetések: 121 millió forint, 2020-ban 116 millió forintot fizettetek/fizettünk be együtt.

Néhány kisebb forrás is beérkezhet, ezek közül az SZJA 1%-a adományozásánál mindenképp gondoljatok a Rubicon Alapítványra. 

 

Kiadások:

Állami támogatás továbbítása az iskolának, a fentiek szerint idén 128 millió forint.

Alapítvány támogatása a működéshez (ebből kerülnek részben kifizetésre a bérek, taneszközök, stb) 2021-ben 57 millió forinttal számolunk, 2019-ben ugyanez a tétel 46 millió forint volt.

Bérleti díj, (2020. január 1. óta a csarnok bérleti és energiaköltségeit is fizetjük) 2019-ben 19 millió forint volt, 2021-ben 30 millió forint lesz.

Energiaköltségek, (rezsi) 2019-ben 9,5 millió forint volt, 2021-ben 15 millióval számolunk. (A csarnok minimális fűtése is komoly költség).

Felújítás, erre az évre minimális 3 millió forintot tudtunk biztosítani hozzá. (Ebből az összegből jut az új első osztály felújítására és kellene jusson az ablakaink jelentős részének cseréjére és a fűtéskorszerűsítésre is, a tető állapotáról nem is beszélve.) – ez érthető módon nem lesz elég!

Abban az esetben, ha hosszabb távon a jelenlegi épületben marad az általános iskola, jelentős költségvetésű (több 10 milliós) felújításra lesz szükség, melynek forrását meg kell, hogy találjuk. Az iskola helyszínének jövőjéről a járványhelyzettől függően, de legkésőbb a tanév végéig tudunk tájékoztatást adni.

 

Ezek a fő sorok, sok egyéb tételt itt most nem részletezünk.

Köszönjük a vállalásaitok pontos fizetését. Sajnos egyre több az átmeneti kedvezmény igénylés, kérjük, csak akkor forduljatok hozzánk, ha már minden más lehetőséget kizártatok. Elértük azt a pontot, amikor nem tudjuk tartani a tervezett költségvetést.

 

Rubicon Waldorfpedagógiai Alapítvány Kuratóriuma

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow