Home > csillagszó > 103 év – 103 EUR

103 év – 103 EUR

Kedves Közösségünk!

Mint bizonyára tudjátok, a Szabad Waldorf Gimnázium jelenleg bérelt területen, konténer-épületben működik. A konténerekben való oktatást ideiglenes helyzetnek szánjuk addig, amíg egy hosszú távú, biztos megoldás kínálkozik, azonban természetesen az ideiglenes helyzetnek is megnyugtatónak és biztonságosnak kell lennie. Az évről évre bővülő konténereket a KAWAK ANTRO Zrt. lízingeli, amelyben az alapító intézmények rendelkeznek a részvények többségével, kisebb részükkel pedig azok a családok, akik részvényeket vásároltak a KAWAK-tól.  A lízingelés a jelenleg járható módja annak, hogy a konténerek a társaság vagyonát növeljék, az azokra fordított pénz értékesíthető vagyontárgyakban legyen, amely a továbblépést segítheti majd.

A konténer-eszközök első 36 db-ja (a végleges kivásárlási tétel rendezésével) a közösség tulajdonába kerülhetnének az idén, de ezt az összeget (közel 10 millió Ft) szeretnénk egy – elsősorban – külföldieket megcélzó kampánnyal előteremteni.

Tapasztalataink szerint számos külföldi országban egy átlagos családnak kevésbé megterhelő 103 eurot adományozni, miközben egy átlag magyar háztartás számára ugyanez az összeg sokkal többet jelent. Arra kérnénk benneteket, hogy a külföldi ismerőseiteknek, rokonoknak, barátoknak juttassátok el a kérést, hogy az ingatlancéljaink eléréséhez szükségünk lenne az ő 103 euros adományukra is. (103 Eur az ajánlott mértékű adomány, de bármekkora összegért hálásak vagyunk, a pontos számot az adományozó döntheti el).  Ehhez segítségül összeállítottunk néhány levelet, amelyet belátásotok szerint elküldhettek nekik. Igyekeztünk ezeket úgy megfogalmazni, hogy a kérés ne legyen számotokra kellemetlen. Angol és német nyelvű verzió is rendelkezésre áll belőlük. Ha a közösségi oldalakon lévő fiókotokon szeretnétek megosztani a felhívást, ahhoz is nyújtunk segítséget. A technikai részleteket az alábbi www.kawak.hu/kampany tartalmazza, de röviden a lényeg, hogy a külföldön már jól bevált adománygyűjtő (fundraising) linken keresztül tudnának az adományozók pénzt küldeni.

Nagyon fontos, hogy az egész kampány nem működik a ti segítségetek nélkül! Hogy a tervezett összeg beérkezzen, arra van szükség, hogy minden egyes család elküldje a felhívást minden olyan külföldi ismerősének, akihez személyes kapcsolat fűzi – és közülük 1-2 valóban adományozzon is.  Ha mindenki hajlandó erre áldozni egy kis energiát, akkor valóban összejöhet a kívánt 500 x 103 Eur adomány. 

Összefogással elérhetjük a kitűzött célunkat. 

Segítségeteket előre is köszönjük!

Apáti Zsófi, 

Vajda Tamás

 

      

      

 
Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow